Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit mei 2018.

Uitgezet door  Ronny en Johan en gereden op zondag 13 mei 2018.


Eventjes Zeeland aandoen.

OP 13 mei vertrekken we met een drupje regen maar al snel is het weer droog.
De rit gaat vandaag van Bergen op Zoom via Huijbergen, Ossendrecht, Bath en Waarde naar Kruiningen waar we lunchen.

Bij het Zandven net voorbij de Heimolen wijst de stofwolk je de weg. In de Westerstraat in Huijbergen blijkt dat er ook in Nederland best leuke huizen staan. Na het fotomoment in de Martinushoeveweg weten we niet hoe we nu toch ineens in de Anna Mariaweg terecht komen, maar we komen weer op de goede weg. Heel geweldig was het rondje, of liever gezegd het vierkantje Bath. Met maar twee straten een hele kunst om uit te zetten J.

De rit verder naar Kruiningen lijdt ons langs vele boomgaarden, helaas net uit de bloesem.Bij het lunchadres moet je even geduld hebben als je een omelet besteld maar dat bleek best mee te vallen.

Met onze inwendige mens weer verzorgd gaat de rit nu via Kapelle, Wemeldinge, Yerseke weer naar Bergen op Zoom.

Tussen Kapelle en Wemeldingen moet je nog wel even voor het bruggetje rechts, als je ten minste het bruggetje kunt vinden, want volgens de beschrijving is het moeilijk te herkennen als bruggetje. We rijden door smalle weggetjes met fluitenkruid en boterbloemen in de bermen. Och, als de zon nu nog had geschenen…

In Yerseke draaien we nog even een rondje door het centrum. En toen kwam toch het klinkerweggetje nog…maar wat deden die mannen in hun auto’s nou daar toch zo heel alleen… Beetje vreemd. Ik denk niet dat ze op een tour Oldtimers zaten te wachten.

We komen weer veilig aan in Bergen op Zoom waar we gezellig nog een afzakkertje nemen.

Het was een leuke rit, gemakkelijk te lezen. Mooi dingen gezien.

Complimenten aan de makers.