Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit maart 2018.

Uitgezet door Wil Nelissen en gereden op zondag 11 maart 2018.

 www.afstandmeten.nl/index.php?id=2143817

Het Lijntje

Wat een opkomst was het s’ morgens vroeg bij het Trapke op. Helaas waren er toch nog drie equipes die zich hadden afgemeld door de oervervelende griep van dit jaar. Toch waren er nog 11 auto’s aanwezig met een ieder enthousiasme van, ja we kunnen weer rijden.

Na de Koffie vroeg Wil even aandacht om de route toe te lichten: Waarom de route lijntje genoemd was. Omdat er rechte stukken inzaten, langs weilanden en kanaal rijden. Eigenlijk richting het Bels Lijntje gingen. Maar door beperkingen van de lunch locatie toch maar een beetje afwijking.  Belangrijk is, alles is verharde weg, keuze bij de lunch locatie.

Ook dat Rijkevorsel misschien voor de laatkomers een probleem zou geven. Nou inmiddels weten we dat er problemen waren. Het stadje was achteraf al vrij vroeg afgesloten voor het verkeer, van wege een halfvasten tocht. Hierdoor hebben vele toch wat verloren gereden (sorry, red).

Na een (inmiddels droge) voorspoedige start bij het Trapke op was er geen probleem meer. Iedereen reed dan ook netjes de route langs de nog lege akkers en kale bomen. Tja, toen kwam dus Gendarme van Rijkevorsel roet in het eten gooien, wegen blokkeren, omleidingen, enz.

Toch kwamen uiteindelijk 7 auto’s bij het lunch adres aan. Dit was een eetcafé waar een goede doch niet te dure lunch was te kiezen, dacht dat het 12 uurtje wel de hit was. De bieren bleven waar ze waren en na de lunch ging iedereen weer richting Trapke op.

Het is best lastig om als uitzetter de juiste omschrijving te doen zodat iedereen weet wat de bedoeling is. Maar met een beetje geluk of aanwijzing kom je dan weer op het juiste pad. Zo dus ook hierbij de Oldtimer Vrienden Club, uiteindelijk is iedereen (ook de verloren rijders) weer aangekomen bij Trapke op en zit de eerste rit van dit jaar er weer op.

 Op naar de volgende rit. .

Uw razendsnelle reporter Wil.