Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit juni 2018.

Uitgezet door André en gereden op zondag 10 juni 2018.

 

Zak van Zuid Beveland.

Zondag 10 juni was een uitgelezen dag om een rondrit te rijden. Het weer was super en ondanks  diverse afzeggingen was de opkomst best goed te noemen. Maar liefst 14 auto’s, 1 motor met zijspan en 26 deelnemers  hadden de moeite genomen om naar Woensdrecht te rijden om daar bij Non Plus Ultra aan de Grindweg te beginnen aan een mooie toertocht door de ‘zak van Zuid Beveland’ en een klein stukje Brabantse Wal.

De zaterdagavond ervoor had ik de rit nog enigszins doorgereden om eventuele verassingen nog aan te kunnen passen maar dit bleek niet nodig te zijn. Ook voor wat betreft de vele fietsers en wielrenners die normaliter erg veel gebruik maken van de Zeeuwse binnenwegen, viel de drukte erg mee. Gelukkig maar want in Zeeland begint dit fenomeen een soort van ergernis te worden voor de bewoners, gezien het gedrag van sommige wielrenners en het afval wat door deze heren soms klakkeloos in de berm gegooid wordt…Maar gelukkig voor ons: oldtimers zijn en blijven overal welkom en men ziet ze hier graag rondrijden. 

 

De rit liep voor de meesten van ons vlekkeloos. De wegen waren vrij van klei en blubber, de auto’s gepoetst en voor sommige bofkonten onder ons ging het kapje open. De rit liep in grove lijnen als volgt: Woensdrecht, Waarde, Schore, ’s Gravenpolder, Nisse, ’s Heerenhoek, Ovezande, Oudelande, Baarland, Kwadendamme, Hoedekenskerke, Kruiningen, Rilland, Heimolen, Huijbergen.

In ’s Heerenhoek hebben we geluncht bij (pannekoeken) restaurant ‘Spek mie stroop’. Daarna hebben we onze rit vervolgd en vielen een paar leden van ons in Hoedekenskerke met de neus in de boter omdat er voor een onbewaakte spoorwegovergang een oude stoomlocomotief met passagierswagons voorbij kwam puffen. Dit was een beetje het keerpunt in de rit want vanaf hier reden we binnendoor over de polderweggetjes weer richting ‘vertrouwd’ terrein. 

Het zonnetje scheen er aardig op los maar gelukkig was het lekker luchtig weer, waardoor het goed was uit te houden in de auto. Een aantal bleef na de rit nog even een afzakkertje doen bij  ‘Trapke op’ in Huijbergen. Hierna keerde iedereen weer huiswaarts en mochten we terugkijken op een mooie dag.

Ik heb alleen vernomen dat Dirk met opa en Mark als ‘volgeling’ een keer een afslag  te vroeg naar links hadden genomen. Dit was toch echt een leesfoutje want in de routebeschrijving stond duidelijk : Na de afslag Stationsbuurt/Rilland 1e weg links (tussen hecto-meterpaal 32.6 en 32.7  (Rillandseweg)…Of kennen ze in België het begrip hectometerpaaltje niet? 

Dit was achteraf de enige ‘dwaling’ die ik heb vernomen van de deelnemers. Ik wil iedereen bedanken voor de complimenten die ik kreeg voor de routebeschrijving en het uitzetten van deze rit, ik heb het graag gedaan!                                                                                                                  

Voor degenen die er niet bij waren heb ik de routebeschrijving eventueel nog beschikbaar, dan kunnen die hem alsnog een keertje rijden, ik hoor het wel…

Met vriendelijke groeten,
 André Zwijnenburg