Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

 

Rit van augustus 2018

Uitgezet door Ger de Heer en gereden op zondag 12 augustus 2018.


De moderne Dammenrit 12 augustus 2018

Het vertrek punt was zoals in 2002 bij de oude Roskam te Heerle, tegenwoordig Pannenkoekenhuis. Dit was vroeger het clubhuis van OVCB. Maar enkele weten dat zich nog te herinneren.

Daar aangekomen stonden er al weer oude bekende. Met een ongelooflijk mooi zonnetje waren diegene die open konden ook open.Zelfs Jan Thomassen was er ook met zijn vrouw die in 2002 de route had uitgezet.

Na een heerlijk bakje koffie nam Wil het woord en deze begon over een oude doos, maar hij bedoelde dat de route uit een oude doos was gehaald. Pffffffffff.
Hierna nam Ger, de herschrijver van de route het woord over en gaf nog wat hints over de diverse situaties van wegen. Ook had hij het idee van drie lunch gelegenheden en dat we niet allemaal bij de zelfde moesten aanschuiven.

Na nog wat foto’s genomen te hebben gingen we op weg, even oppassen want de trein had wel voorrang. En weldra reden we door Moerstraten zo de Zeeuwse gronden op. Eerst de Philipsdam dan de Krammersluizen en over de vent weg een stuk Grevelingendam over. Dan uiteindelijk via het watersnoodmuseum  richting de Zeelandbrug.

Nou wat schets mijn verbazing gaan we met zijn alle stoppen om bij de Zeelandbrug om te gaan lunchen. Nou dat duurde dus even voor de laatste daar weer weg was maar we hadden gelukkig allemaal de tijd.

Vandaar uit gingen we over de Zeelandbrug naar Wilhelminadorp en via de beruchte mossel en oester dorpjes en nog wat fruitboomgaarden kwamen we uiteindelijk weer in het Brabantse terecht.

Op het Landgoed Mattemburg waar de Orangerie was, was het goed vol te houden en zat Ger aan een heerlijk biertje. Dat voorbeeld werd gauw overgenomen door een ieder. We hebben nog even door de nieuwe tuin gewandeld en ook de kruiden besnuffelt wat een goede indruk gaf om daar ook eens te gaan eten.

Na Ger bedankt te hebben voor de goede rit, is u reporter weer voldaan naar huis gegaan.