Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

 

Rit april 2018.

 Uitgezet door Daisy en Stijn en gereden op zondag 8 april 2018.

 www.afstandmeten.nl/index.php?id=2167077

 

Naar Lillo

8 April verzamelen bij Café Bellevue te Brasschaat en parkeren achter de kerk. Al de parkeerplaatsen rond de kerk waren al vroeg bezet, niet alleen voor de oldtimers maar er bleek ook nog een wandelclub te vertrekken.

Het café Bellevue voor diegene die binnen zijn geweest was en is ook een apart lokaal. Hier had de tijd even stilgestaan. In 1889 openden de afspanning Belle Vue in Maria-ter-Heide is. 120 jaar in familiehanden nu zit er de vierde generatie in.

Iedereen had zich netjes gemeld en de laatste wijzigingen alvast genoteerd.Om klokslag 10.30 gaf Stijn de uitzetter, dan toch het vertrek signaal om de oldtimers te starten.  De route was uitgezet met behulp van bolletje pijltje met als toegift de straatnamen erbij en de kilometers. Dit was even jammer voor de mijlen teller rijders.

We werden langs diverse simpele woningen gevoerd waarvan alleen maar de poort te zien was. We reden over kasseien wegen en smalle wegen. Ook kwamen we nog een klein stukje door de Nederlandse polder eer dat we weer gauw op Belgisch grondgebied aankwamen. We zaten toen in de Antwerpse industrie. Daar kwamen we uiteindelijk uit in het vesting dorpje Lillo.

 De tafels waren gereserveerd en de lunch kon uitgezocht worden. Na de lunch konden we een kleine wandeling maken langs het fort naar het getijden haventje.

 Hierna werden de wagens weer gestart en gingen we terug naar Maria-ter-Heide. Onderweg gezwaai en getoeter namen we al afscheid van sommige die richting huiswaarts gingen. Na nog wat drempels te hebben overwonnen zijn we allemaal weer heel aan de finish gekomen.

Het weer was mooi, de route was leuk en afwisselend, goed gedaan Daisy en Stijn. 

Wil