Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit oktober 2017

Uitgezet door Marcel en Wil en gereden op zondag 8 oktober 2017.

www.afstandmeten.nl/index.php?id=2067667&key=MRy4Ns/aMCtaw

Naar de wijnhoeve.
Jaarrit 2017

Zondag 8 oktober 2017 beloofde een druilerige dag te worden. Toch was de opkomst nog redelijk bij De Berk in Bergen op Zoom. Twee oudere leden, Frans en Jan, waren ook met beiden in één auto (Volvo van Jan) weer aanwezig. Er kon rond 11 uur vertrokken worden voor de door Wil en Marcel uitgezette jaarrit 2017.

Via Halsteren, Lepelstraat, Kladde en Nieuw-Vossemeer werd over de Philipsdam gereden. Bij de Philipsdam worden heel wat nieuwe windmolens neergezet. De uitkijktoren valt nu helemaal in het niet. Door Bruinisse naar Dreischor een ringdorp met een beschermd dorpsgezicht op Schouwen-Duiveland. Hier bezoeken we de wijnhoeve De Kleine Schorre. 

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

Momenteel zijn er al 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 10 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Van Guus de Jong  kregen we een interessante rondleiding op de wijngaard. Na deze leuke rondleiding was het nog genieten van een wijntje en hapje in het proeflokaal. Iets verder door bij het streekmuseum Goemanszorg konden we genieten van een lunch.


Na de lunch was het terugrijden via Nieuw-Vossemeer en Tholen. Hier moest worden omgereden omdat de brug was afgesloten. Uiteindelijk na vele rotondes bereikten we Le Soleil in Hoogerheide. Met dank aan Marcel en Wil een leuke en gezellige jaarrit !

 

Uw razend nieuwsgierige reporter.