Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit mei 2016.

Uitgezet door Marc en Dirk en gereden op zondag 8 mei 2016 :

 www.afstandmeten.nl/index.php?id=1776734

Langs mooie Nederlands-Belgischse landschappen.
Een rit langs de Noord Brabantse en Vlaamse grensstreek

Op moederdag of  moederkesdag is het vaak dat Marc één van de rituitzetters is. Marc en Dirk lieten ons ditmaal niet  verzamelen in het Antwerpse, maar gewoon bij ons clublokaal Le Soleil in Hoogerheide.  Zondag 8 mei het weer was goed en de opkomst mocht er ook zijn. Marc gaf uitleg over de route die ons door de grensstreek zou voeren.

We reden eerst nog richting Bergen op Zoom, maar bij Heimolen was het toch afslaan richting Wouwse Plantage. Hierna ging het richting Vlaamse grens , maar toch eerst nog door Nispen om bij Steenpaal de grens over te steken. We zouden hier weer terugkeren, want het was alleen in Horendonkeen rondje rijden. De weg werd vervolgd naar Schijf, waarna Moeren, Raamberg, Stuivezand en Oekel volgden.

 

 Voorbij de Trappistenbrouwerij De Kievit  van de Abdij Maria Toevlucht te Zundert. Hier wordt de Zundert, een van twee Nederlands  trappistbieren gebrouwen. La Trappe gebrouwen in Berkel Enscot is de andere trappist (red. hier reden met de rit naar Duitsland langs).  

Bij Meersel-Dreef reden we toch voor langere tijd Vlaanderen binnen. Tussen Meer en Minderhout door kwamen in Heibaart terecht. Hier hadden we  bij Taverne Den Heibaard een prima lunch. Je kon er ook nog forelvissen.  

Er volgde ook toen weer een rit door mooie landschappen door Vlaanderen, met af en toe de grens over te steken en toch weer terug te keren. Vanaf Wildert  was het dan in een lijn bij Huijbergen het West Brabantse te bereiken. Het was van daaruit nog een klein stukje naar Le Soleil in Hoogerheide.

Een mooie rit van meer dan 130 kilometer zat er op, met dank aan de rituitzetters. Na een gezellige nazit bij Le Soleil zat de derde rit van het jaar erop.

Uw razend nieuwsgierige reporter.