Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit juli 2016.

Uitgezet door Steven en Karl en gereden op zondag juli 2016.

Tussen Schilde en Brasschaat
langs groen en villa’s.

Met een groot aantal deelnemers uit Vlaanderen was het ook vanzelfsprekend dat er verzameld werd bij café Den Dolle Kever in Kapellen. De naam van het café Den Dolle Kever ontstond  door de voorliefde van de uitbaters voor de Volkswagen Kever. Diverse onderdelen en andere items bepalen de leuke oldtimer inrichting van het café.

Nadat we onze lunchbestelling hadden doorgegeven aan Lyn en Carine, wisten de rituitzetters Karl en Steven ons de rit uit te leggen.

We waren weldra met een 20 tal oldtimers onderweg toen bleek dat er bladen in het roadbook ontbraken. Steven had het drukwerk uitbesteed en dit was niet goed uitgevoerd. Maar voordat wij het ontdekten was het al door Steven en Karl opgemerkt en werd het probleem prima opgelost. Met een deel onder leiding van Steven en een ander deel o.l.v. Karl werden we geloosd naar het vervolg van de route.

Wat er toen volgde was een rit door het groengebied van Brasschaat en Schilde. Natuur en mooie villa’s volgden elkaar in een rap tempo op. Brasschaat is ook wel bekend als de gemeente van parken en domeinen, zoals Park van Brasschaat, Uitlegger en Domein de Mik. Ook in Schilde ligt de nadruk op groen.

De lunch vond plaats bij Stapelhoef in Brecht. Aan de achterkant was een oase van groen en het was er goed toeven in de schaduw van deze zonnige dag. Het in de ochtend bestelde broodje smaakte er prima.

Een mooie rit die werd afgesloten bij Den Dolle Kever.

Uw razend nieuwsgierige reporter.