Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit augustus 2016 

Uitgezet door Marcel en Wil en gereden op zondag 14 augustus.

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1939893

 

De brouwerij
jaarrit naar de Scheldebrouwerij.

Voor een redelijk aantal deelnemers hadden Marcel en Wil de jaarrit van 2016 uitgezet. Deze rit wordt  normaal in september gereden.  Omdat in september de meerdaagse rit naar Friesland stond gepland vond deze rit op zondag 14 augustus plaats.

Vanuit Le Soleil werd er al snel koers gezet naar de Scheldebrouwerij te Hoogstraten. Hier aangekomen werden ontvangen door Wil. Wil is vrijwilliger bij de brouwerij en wist ons alles over het brouwproces te vertellen. Na afloop ontvingen een aantal biertjes met een kookboek.  

De Scheldebrouwerij is een in 1994 begonnen ambachtelijke brouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde te Bergen op Zoom; nadien verhuisde ze naar het Belgische Hoogstraten. Gangmakers waren Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden.

Aanvankelijk betrok men een pand op het bedrijventerrein te 's-Gravenpolder. De brouwerij was succesvol en breidde uit. In 1999 waren er tegenslagen terwijl tevens nieuwe investeringen moesten worden gedaan. Daarom werd het eigendom in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, die neven van Peter van der Eijnden waren en reeds financieel betrokken bij de brouwerij. Peter van der Eijnden kwam in dienst als brouwmeester en sedert 2005 kwam er ook een vertegenwoordiger.

De kleine brouwerij wilde uitbreiden en moest dus verhuizen. De brouwerij bevindt zich daarom sinds einde 2007 in de Belgische grensgemeente Meer. Niettemin is ze georiënteerd op Bergen op Zoom. De wildemannen die het wapen van deze stad flankeren zijn daarom ook op het etiket terug te vinden. Daarnaast wordt ook aan Zeeland gerefereerd.

Na het bezoek aan de brouwerij was het weer, voor de 2 e maal dit jaar, heerlijk lunchen bij Den Heibaard in Loenhout.

Na het gedeelte na de lunch te hebben gereden was het weer goed toeven op het terras van Le Soleil.
Marcel en Wil hadden er een leuke dag (jaarrit) van gemaakt.

Uw razend nieuwsgierige reporter.