Oldtimer Vrienden Club Bergen op Zoom

 

Rit april 2016.

Uitgezet door Corinne en Martin en gereden op zondag 10 april 2016.

Rondje Zeeland

Bij een eerste zonnige lente dag was het bij aankomst weer een heel gekakel op het terras van het Grand café Le Soleil. We werden hartelijk ontvangen met een koffie koek en de kom koffie erbij. Het was gewoon lekker gezellig en eigenlijk wilde ook niemand een rondje rijden of toch wel? Wil had de taak om iedereen even tot aandacht te krijgen en stelde dan ook voor dat Corrine en Martin maar vlug hun verhaal moesten doen.

Er waren geen extra aandachtpunten alleen dat we op de dieke konden parkeren met de lunch (die regeling lukt ons niet allemaal red.).

Massaal gingen we op weg en via de Woensdrechtse polder kwamen we in het Zeeuwse Bath terecht en reden we onderlangs de dieke langs Waarde (wat zou Zeeland zijn zonder waarde red.) verder naar Kruinigen. Over het kanaal van Zuid-Beveland richting Hoedjeskerke ( Hoedekenskerke). En dat allemaal onderlangs de dieke, de stoom trein stond er ook met het personeel in juiste kleding. De fruitbomen stonden nog net niet in de bloesem, maar denk dat als je één á twee weken later gaat het mooi wit en rosé kan zijn. Dus de liefhebbers kunnen deze route nog eens na rijden, je weet nu de weg.

En zo kwamen we uiteindelijk boven op de dieke bij Strandbrasserie “de Landing” in Baarland.

Daar was het goed vertoeven uit de wind en in de zon, en zo kon een ieder zijn keuze maken voor de lunch. Deze was verrassend snel ook op tafel en keerde de rust even weer. Je kon de Zeemeeuwen horen! Na de lunch de auto weer opgezocht en gestart en de landelijke oversteek gemaakt via Nisse ’s-Gravenpolder via het Verlorenwegje (als je het niet meer weet noem je het zo. Red.) naar Kapelle en wederom over het kanaal van Zuid-Beveland naar Rilland. Daar nog even de kinderkopjes opgezocht die in de Hoogwaarderpolder liggen. De Reimerswaalweg op (Oude Zeeuwseweg) richting Hoogerheide. En daar neergestreken op het terras van Le Soleil. Nog lekker na praten in de zon over het heerlijke en verrassende Rondje Zeeland.

Rit uitzetters bedankt!

Wil Nelissen